"Το στάτους κβο στο Αιγαίο δεν έχει αλλάξει"

Στα εθνικά θέματα δεν υπήρξε καμία αλλαγή, μόνο βελτίωση, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τις πτήσεις των Τούρκων πάνω από το Αγαθονήσι, είπε πως το στάτους κβο στο Αιγαίο δεν έχει αλλάξει επισημαίνοντας ότι αυτό το ξέρουν τόσο οι Τούρκοι όσο και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Η κ. Μπακογιάννη είπε επίσης πως η Τουρκία με την συμπεριφορά της δείχνει πως δεν είναι μια ώριμη ευρωπαϊκή χώρα.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στο έργο που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αναφέρθηκε στην πώληση της Ολυμπιακής, στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων όπως επίσης και στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα νοσοκομεία.

Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη και πως καθυστέρησε σε διάφορες μεταρρυθμίσεις . Είπε επίσης ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι θυμωμένοι και πληγωμένοι.

Αναφορικά με τις εκλογές είπε ότι όσο πλησιάζει η 4η Οκτωβρίου, ο κόσμος συσπειρώνεται.

Για την χοροθέτηση του ΧΥΤΑ στα Γραμματικό είπε ότι το θέμα ξεκίνησε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και η συζήτηση συνεχίστηκε επί ΝΔ. Είπε επίσης ότι έχει αποφασιστεί να γίνει η χοροθέτηση στο Γραμματικό επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατό στο βωμό της δημόσιας διαβούλευσης να μην λαμβάνονται αποφάσεις.

Είπε τέλος ότι έχει δώσει αγώνα για πείσει τις τοπικές κοινωνίες ότι τα αιολικά πάρκα δεν είναι ζημιά.

Κριτική πρέπει να γίνεται καθώς με προτάσεις μία κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, δήλωσε επίσης στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα και η κυβέρνηση έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, έχουν επισημάνει τα λάθη τους και τα διορθώνουν ώστε να μην τα επαναλάβουν.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της ΝΔ, λέγοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι το 2007 ήταν σωστά.

Επισήμανε ότι μετά την οικονομική κρίση ορισμένες πολιτικές έγιναν περισσότερο επιτακτικές. Ανέφερε ότι η θητεία της κυβέρνησης θα έληγε το 2011 και τότε το έργο της κυβέρνησης θα κρινόταν συνολικά.

Ο κ. Καραμανλής υποτίμησε τον ελληνικό λαό. Προσπάθησε να τον πείσει ότι για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί όταν ανέλαβε την εξουσία έφταιγαν τα συνδικάτα και ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη.

Τόνισε με έμφαση ότι το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η συνέπεια επισημαίνοντας ότι «δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια». Είπε ότι όλοι συμφωνούν ότι η πελατειακή σχέση και η οργάνωση του κράτους δεν οδηγεί πουθενά και τώρα είναι η ώρα να το δείξουμε αυτό στην πράξη και όχι στα λόγια.

Για το Ασφαλιστικό είπε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο, διαχρονικό και επιτάθηκε με δραματικό τρόπο με το σκάνδαλο των ομολόγων.  Δεσμεύτηκε πως το ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί το πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του με το θέμα του Ασφαλιστικού με προτεραιότητα στη βιωσιμότητα του συστήματος αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100.3 η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Φιλίνη τόνισε ότι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει περάσει πολλές δυσκολίες και επέρριψε κυρίως τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, «δεν ανέπτυξε όπως έπρεπε τη Δημοκρατία μέσα στα συνδικάτα» με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αισθάνονται απογοητευμένοι.

Η κα. Φιλίνη τόνισε επίσης ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν απαξιώσει το κέντρο της Αθήνας και επεσήμανε ότι είναι χρέος των κυβερνήσεων να στηρίξουν το κέντρο της πρωτεύουσας.

Για τη μετανάστευση είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν ανθρώπινα κέντρα μεταναστών, ενώ είπε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ευρώπη, γιατί η χώρα μας, ως πύλη εισόδου, υφίσταται όλη την πίεση.

Τέλος είπε ότι η Αριστερά, παρά τα λάθη της, είναι χρήσιμη.
Πηγή: skai.gr