Το πρώτο κρας τεστ Καραμανλή – Παπανδρέου

Για να δείτε τα σχεδιαγράμματα του Βαρόμετρου πατήστε ΕΔΩ

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα του έκτακτου Βαρόμετρου της Public Issue, στο πρώτο προσωπικό κρας τεστ Καραμανλή – Παπανδρέου μετά τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ.

Στο ερώτημα «ποιος πολιτικός αρχηγός σας έκανε θετική εντύπωση την εβδομάδα που μας πέρασε;», 36 απάντησαν αυθόρμητα «κανένας», 29 απάντησαν ο Γιώργος Παπανδρέου, 18 ο Κώστας Καραμανλής και ακολουθούν: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 7 θετικές απαντήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα με 2 και ο Αλέξης Τσίπρας με μία μόνο θετική απάντηση.

Στην ερώτηση «ποιος σας έκανε αρνητική εντύπωση;» οι αυθόρμητες απαντήσεις καταγράφουν 27 αρνητικές γνώμες για τον Κώστα Καραμανλή, 16 για το Γιώργο Παπανδρέου και ακολουθούν: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αλέξης Τσίπρας με 4 αρνητικές απαντήσεις και η Αλέκα Παπαρήγα με 3. «Όλοι» απάντησαν 14 και «κανένας» απάντησαν 24.

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα του έκτακτου Βαρόμετρου και στη σύγκριση Καραμανλή – Παπανδρέου ως προς τις ηγετικές τους ικανότητες. Οι ερωτώμενοι προκρίνουν τον Κώστα Καραμανλή ως ηγέτη με 42 θετικές γνώμες έναντι 24 του Γιώργου Παπανδρέου, αν και 48 απαντούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερες θέσεις και απόψεις έναντι του Κώστα Καραμανλή (37).

Εξάλλου, 37 απαντούν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου και 28 απαντούν ότι τα γνωρίζει καλύτερα ο Γ. Παπανδρέου, ενώ 36 πολίτες απαντούν ότι ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας έναντι 32 που απαντούν ο Κώστας Καραμανλής. Μπροστά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ως προς την τηλεοπτική του εμφάνιση (42 θετικές γνώμες, έναντι 36 του Κ. Καραμανλή).

Τέλος, άλλο ένα μέγεθος όπου υπερτερεί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η ικανότητα των συνεργατών του, αφού συγκεντρώνει 49 θετικές απαντήσεις για την ικανότητα των συνεργατών του έναντι μόλις 11 του Κώστα Καραμανλή.
Πηγή: skai.gr