Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι

Στις εκλογικές περιφέρειες Α' Θεσσαλονίκης και Λάρισας θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Την Τετάρτη στις 19.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις Σέρρες.

Την Πέμπτη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Μετά το δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων (19:00) ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ομογένειας.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην απαξίωση και διάλυση του εθνικού συστήματος Υγείας δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το Λαϊκό νοσοκομείο.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος απέναντι στον πολίτη, τη δική του ιστορία τις αρχές και τις αξίες του, να εξασφαλίσει ένα εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας που θα εγγυάται την ασφάλεια και την ποιοτική υπηρεσία για κάθε ασθενή και πολίτη. 

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την ΕΡΤ για προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ. Προειδοποιεί ότι εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα προσφύγει στο ΕΣΡ και στη δικαιοσύνη.

Το πρωί της Τετάρτης η ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε συγκέντρωση ναυτεργατών.

Η κα. Παπαρήγα τόνισε ότι η απογοήτευση είναι χειρότερη και από την ανεργία γιατί ο λαός χάνει το ηθικό και τη δύναμή του και γίνεται ευάλωτος στην κοροϊδία και την προπαγάνδα, τα δύο χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στην προεκλογική περίοδο.

Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαθρεμπόριο ελπίδας. Για τη ΝΔ σημείωσε ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει παροχολογία γιατί όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα τριάντα λεπτά του ευρώ είναι κοροϊδία.

Το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στον Πολυχώρο Απόλλων.

Για ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα των εκλογών και αν θα συνεργαστούν με τα μεγάλα κόμματα.

Ανανεωμένα κατά το ήμισυ είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Από τους 412 οι 235 θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα. [Δείτε αναλυτικά τις λίστες]

Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επικεφαλής. Ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει ως υποψήφιος με σταυροδοσία στην Α΄ Αθηνών.

Δεν ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι κάθισαν προσοχή στις προτάσεις Αλμούνια, ο οποίος, όπως είπε, έχει το θράσος να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Στις 20.00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον ανένταχτο πανεπιστημιακό, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Άλκη Ρήγο, θα μιλήσουν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει το προεδρείο της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Θεσπρωτία.

Δηλώνει αντίθετο με την κάθοδο στις εκλογές του Θωμά Δήμα, πρώην πρόεδρου της νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στη Θεσπρωτία.

Το πρωί ο Γιώργος Καρατζαφέρης πραγματοποίησε επίσκεψη στο γενικό νοσοκομείο Δυτικής Αττικής η "Αγία Βαρβάρα".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η Ελλάδα πάσχει στον τομέα της υγείας. "Είμαστε η χώρα με τα λιγότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην ΟΝΕ. Εμείς που γεννήσαμε τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη και όλους τους μεγάλους γιατρούς, δεν έχουμε κατορθώσει, 2500 χρόνια μετά, να έχουμε μια αποτελεσματική Υγεία. Λείπουν πολλά και πάνω από όλα η ουσιαστική βοήθεια του κράτους προς τον ασθενή, προς τα Δημόσια νοσοκομεία", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr