"Το Δημόσιο θέλει αναδιοργάνωση"

Δεν τίθεται θέμα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσε το κράτος και προσπάθησε με έμμεσο τρόπο - όπως πχ τα προγράμματα STAGE - να άρει τη μονιμότητα.

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι στο δημόσιο σε ορισμένους τομείς πρέπει να μειωθεί το προσωπικό και σε άλλους, όπως ο τομέας της υγείας, πρέπει να ενισχυθεί.

Είπε ακόμα, μέσα στις προτεραιότητες είναι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των πυροσβεστών.

Ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ το κόστος λειτουργίας του κράτους έχει αυξηθεί κατά 80%, και την κατηγόρησε για κομματικές προσλήψεις.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει καθαρά ταχθεί υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι μία από τις πρώτες δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως αναπτυξιακό υπουργείο καθώς όπως είπε το περιβάλλον μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό, αποτελούν τον πλούτο της Ελλάδας.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ διδάχτηκε από τις ήττες του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι μία από τις πιο βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, εάν εκλεγεί κυβέρνηση, πρέπει να είναι η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και επεσήμανε ότι ένα κομμάτι των δαπανών του δημοσίου πρέπει να πάνε χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες στην αγορά.

Επίσης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι μεγάλες αλλαγές να γίνουν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης,
Πηγή: skai.gr