"Η οικονομία το αποκλειστικό διακύβευμα των εκλογών"

Προσωπική απόφαση η μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των κυριών Δούκα Παυλίδη και Τσιτουρίδη δήλωσε στον Αντέννα ο πρωθυπουργός.

Κριτήριο όπως είπε αποτέλεσαν οι συνολικές πολιτικές συμπεριφορές.

Ο κ. Καραμανλής ανέδειξε εκ νέου την οικονομία ως το αποκλειστικό διακύβευμα των εκλογών εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ΝΔ είναι σε θέση να ανακάμψει χαρακτηρίζοντας τις δημοσκοπήσεις ως στιγμιαία αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών.

Επανέλαβε ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του για το θέμα του Βατοπαιδίου σημειώνοντας πως υπήρξε και μια μακρά εργασία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που δεν έφτασε σε κανένα συμπέρασμα για ν’ απευθύνει την οποιαδήποτε κατηγορία.

Για την υπόθεση της Siemens ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε, ούτε έχει πάρει χορηγία ή όπως αλλιώς θέλετε να τ’ ονομάστε, από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Και το λέω πολύ καθαρά, πολύ ορθολογικά και όπως επανειλημμένα έχω πει, τα βιβλία της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτά σε οποιαδήποτε Αρχή θέλει να κάνει τον οποιονδήποτε έλεγχο. Η Εξεταστική Επιτροπή, η πολιτική διερεύνηση μπορεί να γίνει πάντοτε και το έχω πει κι έχω δεσμευθεί γι' αυτό, αλλά δεν μπορεί να συμπίπτει με τη δικαστική έρευνα».

Επανέφερε δε, τις προτάσεις του να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, να είναι η Δικαστική Αρχή αυτή η οποία ελέγχει το πόθεν έσχες των Πολιτικών και τα κόμματα να έχουν αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. αν ηττηθεί ακόμη και με μεγάλη διαφορά ο πρωθυπουργός τόνισε «εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και τα δίνω όλα γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να αποχωρήσω με μια προϋπόθεση, ή αν θέλετε με μιάμιση προϋπόθεση. Να αισθάνομαι εγώ χρήσιμος και κυρίως να με θέλουν οι πολίτες που συνθέτουν τη Νέα Δημοκρατία».

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στις Σέρρες.

Νέο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης, δήλωσε από την Τρίπολη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους και του ελλείμματος και θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α' Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Σε συγκέντρωση ναυτεργατών θα μιλήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης, η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το απόγευμα σε συγκέντρωση γυναικών στον Πολυχώρο Απόλλων στον Πειραιά.

Το μεσημέρι θα δημοσιοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 20.00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον ανένταχτο πανεπιστημιακό, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Άλκη Ρήγο, θα μιλήσουν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Για εργασιακό μεσαίωνα κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο μηχανογραφικό κέντρο του ΙΚΑ, την Τρίτη.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει το προεδρείο της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ στη Θεσπρωτία.

Δηλώνει αντίθετο με την κάθοδο στις εκλογές του Θωμά Δήμα, πρώην πρόεδρου της νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στη Θεσπρωτία.

Το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Καρατζαφέρης πραγματοποίησε επίσκεψη στο γενικό νοσοκομείο Δυτικής Αττικής η "Αγία Βαρβάρα". 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η Ελλάδα πάσχει στον τομέα της υγείας. "Είμαστε η χώρα με τα λιγότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην ΟΝΕ. Εμείς που γεννήσαμε τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη και όλους τους μεγάλους γιατρούς, δεν έχουμε κατορθώσει, 2500 χρόνια μετά, να έχουμε μια αποτελεσματική Υγεία. Λείπουν πολλά και πάνω από όλα η ουσιαστική βοήθεια του κράτους προς τον ασθενή, προς τα Δημόσια νοσοκομεία", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr