Κλείσιμο

Στην τελική ευθεία οι εκλογές

Προεκλογικός πυρετός επικρατεί στα κόμματα καθώς οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου καθημερινά έρχονται πιο κοντά.

Την ανάγκη μιας συνολική πολιτικής για το θέμα των πολεοδομικών αδειών και των χρήσεων γης, επισήμανε -μέσω του ΣΚΑΪ-  η υποψήφιας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη Β΄ Αθηνών Βάσω Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε τεράστιο θέμα τους ημιυπαίθριους λέγοντας ότι είναι μια τακτοποίηση για να εισπράξει η ΝΔ χρήματα,.

Ανέφερε ότι το 2003 το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει νόμο με τον οποίο θα εξαλειφόταν το θέμα της παράνομης δόμησης έναν νόμο που –όπως είπε- κατήργησε ο κ. Σουφλιάς.

Αναφορικά με το θέμα των στερεών αποβλήτων και τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα, είπε πως είναι μεγάλο περιβαλλοντικό έργο η λύση του θέματος των απορριμμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι τα λατομεία στο Μαρκόπουλο θα κλείσουν.

Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει εκ νέου το Ασφαλιστικό και για τις μητέρες και για τις γυναίκες και συνολικά για τους εργαζόμενους.

Ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα όχι μόνο για τις μητέρες αλλά για την ενίσχυση της οικογένειας.

Επισήμανε επίσης ότι το σύστημα των συντάξεων δεν μπορεί να αλλάξει καθώς οι μεταρρυθμίσεις γίνονται στο πλαίσιο της ΕΕ. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αλλάξει το καθεστώς λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Είπε επίσης πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει νέες πολιτικές και αλλαγή νοοτροπίας.

Χαρακτήρισε ρουσφετολικό μέτρο το πρόγραμμα της απασχόλησης με «Στέϊτζ» το οποίο –είπε- θα καταργήσει η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο.

Η μεγάλη διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δε συγκαλύπτουμε τίποτα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Προκόπης Παυλόπουλος απο τη ΝΔ.

Σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ οι συμβασιούχοι ήταν πολύ λιγότεροι, ενώ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κρατούσε ομήρους τους συμβασιούχους.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ, όσοι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου μοριοδοτούνται κατά 50% επιπλέον για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναβαθμίστηκε ο θεσμός του ΑΣΕΠ. 

Τέλος επεσήμανε ότι η τωρινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που έθεσε στην Ευρώπη το θέμα της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής και αποτελεί πολιτική επιτυχία της Ελλάδας να θεωρούνται ευρωπαϊκή υπόθεση τα ελληνικά σύνορα.
Πηγή: skai.gr