Κλείσιμο

Στους 7 οι «αποκλεισμένοι»

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αριστοτέλης Παυλίδης και Σάββας Τσιτουρίδης, ανεβάζοντας σε 7 το συνολικό αριθμό των στελεχών της ΝΔ που δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Αντιθέτως, στις λίστες συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του Αλέξανδρου Κοντού και του Ευάγγελου Μπασιάκου, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν πρωτογενή ανάμιξη στην υπόθεση Βατοπεδίου. Εντός ψηφοδελτίων και ο Κώστας Κουκοδήμος.

Έντονα αντέδρασε ο Σάββας Τσιτουρίδης. Μετέβη στη Ρηγίλλης, απ΄ όπου κατήγγειλε τους εκλεκτούς της διαπλοκής, που - όπως είπε- διοικούν το κόμμα και το Μαξίμου. Παράλληλα απείλησε με αποκαλύψεις λέγοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα σιωπήσει.

Σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν θα καθίσει στο σπίτι του...  Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Τρίτη, ο Πέτρος Δούκας.

Νωρίτερα, μιλώντας σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και ακατάσχετη παροχολογία και πρόσθεσε ότι «τα δήθεν μέτρα Παπανδρέου θα στοιχίσουν πάνω από 10 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορεί να βρει».

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημά του για νωπή λαϊκή εντολή, ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι ξανά πλάι στην Κύπρο, κοντά στον Κυπριακό λαό με πράξεις όχι με λόγια» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται συντονισμός μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ενόψει της αξιολόγησης της Τουρκίας το Δεκέμβριο.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ψήφο του ελληνικού λαού, σύντομα θα είναι κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε την Εύβοια, από όπου ζήτησε τη συγκρότηση συντονιστικού κέντρου για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Όπως είπε, πρέπει να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στις οικογένειες που επλήγησαν, να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των περιοχών, αλλά και να σχεδιαστούν έργα υποδομής

Την εκτίμησή του ότι μετά τις εκλογές ο θεσμικός ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει ο ΛΑΟΣ θα είναι πρωταγωνιστικός και πολύ σοβαρότερος και από εκείνον ακόμη που ο ίδιος υπολόγιζε, εξέφρασε από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Παρότι πάντως είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα έδινε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος του για τη Νότιο Ελλάδα τελικώς αυτό δεν έγινε.
Πηγή: skai.gr