Συσσωρευμένη δυσαρέσκεια

Τη συνολική αποτίμηση του έργου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινή γνώμη κατά τα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της αποτυπώνει το Flash Βαρόμετρο της Public Issue που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με
το Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ, τo 71% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν μάλλον αποτυχημένη έναντι 23% που τη θεωρεί μάλλον επιτυχημένη. Mάλιστα, στο ποσοστό αυτών που έκαναν λόγο για αποτυχημένη διακυβέρνηση το 44% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα του Βαρόμετρου o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής έκανε λόγο για συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο διακυβέρνησης της ΝΔ, σημειώνοντας ότι αυτό εξηγεί και τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα.

Ακρίβεια, διαφθορά, ανεργία, μετανάστευση και εγκληματικότητα, οι τομείς όπου οι πολίτες κρίνουν ότι παρατηρείται το μεγαλύτερο κυβερνητικό έλλειμμα. Σημειώνεται δε, ότι διαφθορά και εγκληματικότητα αποτελούσαν άλλοτε προνομιακά για τη ΝΔ πεδία.

Για την ακρίβεια
, 8% υποστηρίζει ότι βελτιώθηκε η κατάσταση έναντι 76% που υποστηρίζει ότι επιδεινώθηκε.

Το Βαρόμετρο για το ΠΑΣΟΚ
Αναφορικά με την απουσία του Κώστα Σημίτη από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 68% των ερωτηθέντων στο Βαρόμετρο κρίνει ότι δεν ειναι σημαντική.

Ένας στους δυο (49%) ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί σωστή την απόφαση Παπανδρέου,  ενώ μοιρασμένοι (πέντε στους δέκα) είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Το 44% εκτιμά ότι μάλλον θα ωφελήσει το ΠΑΣΟΚ η απόφαση του προέδρου του, αν και το 45% θεωρεί θετικό το έργο του Σημίτη


Πηγή: skai.gr