Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Υποψήφια στη Β΄ Αθήνας και στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τέθηκε ο Κώστας Καζάκος, σύμφωνα με τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τη δεύτερη θέση στο Επικρατείας καταλαμβάνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Μάκης Μαΐλης και την τρίτη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας.

Μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών στην Α΄ Αθήνας είναι η Λιάνα Κανέλη, ο Θανάσης Παφίλης και ο Στέλιος Λάμπρου, στην Β΄ Αθήνας ο Γιώργος Μαυρίκος, η Εύα Μελά, ο Ιωάννης Πρωτούλης και ο Σπύρος Χαλβατζής.

Στην Α΄Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, στη Β΄Πειραιά η Βέρα Νικολαΐδου, στο υπόλοιπο Αττικής ο Ιωάννης Γκιόκας και στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο Άγγελος Τζέκης.

Στους υπόλοιπους νομούς της χώρας, υποψήφιοι ξανά θα είναι στην Αιτωλοακαρνανία ο Νίκος Μωραϊτης, στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στα Δωδεκάνησα η Λίλα Καφαντάρη, στην Κέρκυρα ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στη Λάρισα ο Αντώνης Σκυλάκος, στη Λέσβο ο Σταύρος Σκοπελίτης και στα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Κανταρτζής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ΚΚΕ κατεβάζει 424 υποψήφιους πανελλαδικά από τους οποίους οι 150 (ποσοστό 35%) κατεβαίνουν για πρώτη φορά και οι 153 είναι γυναίκες.

Όσον αφορά τις ηλικίες από 20-30 ετών είναι το 12,5%, από 30-40 ετών το 17,45%, από 40-50 ετών το 27,12%, από 50-60 ετών το 34,43% και από 60-70 ετών το 7,78%.
Πηγή: skai.gr