ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Έτοιμος για ριζικές αλλαγές

Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Κ. Καραμανλής προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης, ανακοινώνει την αυτονομία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Δημόσιας Διοίκησης, ενώ υπογραμμίζει τη βούλησή του να αξιοποιήσει προσωπικότητες που είναι καταξιωμένες στην κοινωνία.

Εκλογές 2009

 
Ριζικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης, καθώς και σε πρόσωπα, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ υπογραμμίζει τη βούλησή του να αξιοποιήσει προσωπικότητες που είναι καταξιωμένες στην κοινωνία, αλλά δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραμανλής, ανακοινώνει την αυτονομία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Δημόσιας Διοίκησης και την ίδρυση υπουργείου υποδομών, με αρμοδιότητες τα δημόσια έργα και τις συγκοινωνίες. Επίσης, εκφράζει την πρόθεσή του, να επανεννώσει τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η πρόνοια θα υπαχθεί στο υπουργείο Απασχόλησης.

Έξοδος σε δύο χρόνια

Ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει την ανάγκη υλοποίησης των μέτρων που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και σημειώνει ότι εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, τότε σε δύο χρόνια η χώρα θα έχει βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ποιος μιλάει ειλικρινά, λέγοντας τα δύσκολα και τα δυσάρεστα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι είναι ανέτοιμο και χωρίς σχέδιο, ενώ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες για να γίνει ευχάριστο.

Για τη φορολογία ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει τους χαμηλότερους συντελεστές και να μην πληρώνονται οι φόροι».

Αποκλείει συνεργασίες

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραμανλής τάσσεται υπέρ της αλλαγής εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί ουσιαστικά η σχέση αμφίδρομης εξάρτησης ψηφοφόρου και υποψηφίου. Παράλληλα αποκλείει τη συνεργασία της ΝΔ με το ΛΑΟΣ, ενώ για την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές συνθήκες.

Ωστόσο, προσθέτει ότι η χώρα πρέπει να έχει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που θα μπορούν να προωθήσουν άμεσα αποφάσεις και όχι κυβερνήσεις «που προκύπτουν από παζάρια και διαπραγματεύσεις».

Συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το Σάββατο σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών, "υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα", ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με άξονα την οικονομία.

"Ο δρόμος της ευθύνης είναι μονόδρομος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι "επιδίδεται σε έναν αγώνα αοριστολογιών και υποσχέσεων. Αντί να παρουσιάζει σχέδιο καταφεύγει σε ευχολόγια. Αντί να προτείνει λύσεις μοιράζει υποσχέσεις, για την πραγματική οικονομία φάσκουν και αντιφάσκουν. Λένε και ξελένε. Υπόσχονται και ανακαλούν. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντελώς ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο, το μόνο για το οποίο δηλώνουν ετοιμότητα είναι ο δανεισμός και η αύξηση του χρέους. Είναι οι ίδιοι που πήραν το χρέος στο 30% και το πήγαν στο 100% του ΑΕΠ" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του σε προσωπικούς τόνους λέγοντας "προσωπικά σας βεβαιώ πώς θα κάνω ό,τι έκανα σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου, θα επιμείνω σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της ευθύνης, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω, ειδικά στα δύσκολα, για το μέλλον του τόπου μας. Έχω ακλόνητη πίστη στην πατρίδα μας, έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες".

Στο ερώτημα "γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε τόσο καιρό αυτά που λεει τώρα", ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε είναι έκτακτα και δεν θα χρειάζονταν αν δεν υπήρχε η παγκόσμια κρίση, και πρόσθεσε ότι πολλές από τις αναγκαίες πολιτικές είχαν ήδη δρομολογηθεί αλλά η πίεση της διεθνούς κρίσης επιβάλλει επίσπευση.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι "σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν πράγματι καθυστερήσεις, παραλείψεις και έγιναν λάθη".
 
Πάιατ: Καθοριστικός παράγοντας οι ΗΠΑ για το ενεργειακό στην Ελλάδα
Στην ημερίδα συμμετείχαν εκτός από τον αμερικανό πρέσβη, οι πρέσβεις της Κύπρου και του Ισραήλ καθώς και ο...
17.09.2019, 05:15
Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Τσίπρας να ζητήσει ο ίδιος Εξεταστική για Novartis
«Σκευωρία κατά της δημοκρατίας» χαρακτήρισε την υπόθεση ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων με αφορμή τη...
16.09.2019, 20:42
Τσακαλώτος: Θα ήμουν αφελής αν δε φοβόμουν μόλυνση από την πασοκοποίηση
«Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων» παρατηρεί εξάλλου ο τέως υπουργός Οικονομικών
16.09.2019, 19:29
Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας
Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο twitter με το ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο η κυβέρνηση...
16.09.2019, 19:18
Στις 24 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ. Την επομένη με Ερντογάν
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.
16.09.2019, 19:13
Δένδιας: Η Τουρκία δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση
Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τις συνέπειες του Brexit, το προσφυγικό και την στάση της Τουρκίας στην...
16.09.2019, 17:05
Στην Βουλή η δικογραφία για την Novartis
Η δικογραφία των εισαγγελικών λειτουργών για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis έφτασε στην...
16.09.2019, 16:38
Βούτσης σε ΣΚΑΪ: Με ικανοποίηση θα δεχθούμε εξεταστική για Νovartis
Με ικανοποίηση θα δεχθούμε αν υπάρχει πρωτοβουλία από την κυβέρνηση να γίνει οποιαδήποτε επιτροπή στη Βουλή...
16.09.2019, 13:52
Βαρουφάκης σε ΣΚΑΪ:Νόμιμες οι ηχογραφήσεις.Η πρόσκληση σε Μητσοτάκη- Τσίπρα
Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε όσους τον κατηγορούν σχετικά με όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του, που...
16.09.2019, 11:15
Μήνυση κατά της Τουλουπάκη κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την Novartis
Ο πρώην υπουργός έχει διαμηνύσει πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την βουλευτική ασυλία του ώστε να...
16.09.2019, 10:26

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.