Γέφυρα οι "Οικολόγοι - Πράσινοι"

Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΗ Κυβερνητικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα, είχε ο ευρωβουλευτής των «Οικολόγων – Πρασίνων» κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η προστασία των δασών, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η παράκτια ζώνη και οι απειλές από την οικιστική δραστηριότητα, η διαχείριση και ρύπανση των υδάτινων πόρων και η μείωση και ανακύκλωση απορριμμάτων.

Ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος δεσμεύτηκε ότι οι «Οικολόγοι – Πράσινοι» θα λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη με στόχο την προώθηση όλων των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αποτελούν βασικό πυλώνα στην προώθηση της βιωσιμότητας στη χώρα μας».

Ακόμα, ο κ. Τρεμόπουλος επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για τη δημιουργία «Πράσινου Ιδρύματος», με σκοπό την προώθηση πολιτικών για το περιβάλλον και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις για τις πολιτικές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα και συμφώνησαν για το σκοπό αυτό σε ένα σταθερό δίαυλο επικοινωνίας.
Πηγή: skai.gr