Κλείσιμο

"Πυρετός" για τα ψηφοδέλτια

Από την Κυριακή αναμένεται να αρχίσει η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ από τα οποία φαίνεται ότι θα απουσιάζουν οι κύριοι Δούκας και Παυλίδης.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα παραμείνουν εκτός όσοι πλήγωσαν με τη στάση τους την παράταξη, ενώ διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αχιλλέα Καραμανλή στις Σέρρες ήταν σε συνεννόηση μαζί του.

Στη συνέντευξή του στο MEGA επανέλαβε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Απέκλεισε συνεργασία με το ΛΑΟΣ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί συνεργασία, αν υπήρχε παράλληλη γραμμή πλεύσης, αλλά πρακτικά είναι ανέφικτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου την Παρασκευή θα έχει επαφές με συλλογικούς φορείς της πόλης. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για χρονίζοντα προβλήματα της Βόρειας Ελλάδας και για έργα που παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, πελατειακές διευθετήσεις και σπατάλη χρημάτων, τα οποία, «δεν επιτρέπουν στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής».

Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να ξεδιπλώσει πτυχές του οικονομικού του προγράμματος κατά την ομιλία του στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων σκληρή ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Χρήστου Βερελή που εξέφρασε την οργή του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας ενώ τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν ο Χρήστος Πάχτας και ο Μιχάλης Νεονάκης.

Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε και ο πρώην υπουργός Απόστολος Φωτιάδης καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

"Παραμύθι" χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τα περί ακυβερνησίας κάνοντας λόγο για εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα.

Στο 3% κατέβασε τον πήχη ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω των μειωμένων προσδοκιών που έχει το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς, μετά τη ραγδαία δημοσκοπική του κάθοδο και την αποστασιοποίηση Αλαβάνου.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή -εκτός απροόπτου- αναμένεται να σταλούν προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έμειναν στον αέρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι ρυθμίσεις αφορούν την απόσυρση των αυτοκινήτων, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, το πάγωμα τον πλειστηριασμών έως 200 χιλιάδες ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, πληρωμή του ΦΠΑ σε δόσεις καθώς και ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στην ΟΑ.

Στο μεταξύ, τη συνεργασία των Οικολόγων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρο κ. Παπανικόλα, με το ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πνεύματος της οικολογίας μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Πηγή: skai.gr