Στην τελική ευθεία οι προεκλογικοί διαξιφισμοί

Το δίλημμα υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να «κυριαρχήσουν η υπευθυνότητα και οι γενναίες αποφάσεις», σημειώνοντας πως σε αυτό έγκειται και η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε πως δίνει υποσχέσεις.

«Η ανευθυνότητα και τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολιτική, αλλά δημαγωγία και οδηγούν σε διέξοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη συνεδριάζει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εγκρίνει τους υποψηφίους του κόμματος.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας την οποία δεν αποκλείεται να καταλάβει ο Κώστας Σημίτης.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε ότι οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ «αποτελούνται από ανθρώπους στρατευμένους στον αγώνα για μια νέα πορεία στον τόπο... από ανθρώπους δεσμευμένους να υπηρετήσουν το πολιτικό ήθος της δημοκρατικής παράταξης, με νηφαλιότητα και χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας».

Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, προσθέτοντας ότι «φιλοδοξία των δύο μεγάλων κομμάτων είναι να αναδειχθεί το καθένα καλύτερος διαχειριστής του καπιταλιστικού συστήματος σε συνθήκες κρίσης».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πετούσε στα σύννεφα όταν έλεγε πως θα ανατρέψει το σύστημα κι έκανε ζημιά στους αριστερούς ανθρώπους».

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, από όπου δήλωσε ότι «η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες».

Στο ΛΑΟΣ, ο Iωάννης Κοραντής πρώην διοικητής της ΕΥΠ, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνεχίζει τις επαφές του για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.


Στο μεταξύ, την Πέμπτη κορυφώνονται οι διεργασίες των επιτελείων των κομμάτων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων με αιχμή τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια Επικρατείας και στα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός λίστας.
Πηγή: skai.gr