Ψηφοδέλτια – συσπείρωση στο επίκεντρο

Η συμμετοχή ή μη κορυφαίων στελεχών στα ψηφοδέλτια, η δημοσιοποίηση των οποίων αρχίζει την Πέμπτη, η θέση την οποία θα καταλάβουν, και οι προσπάθειες συσπείρωσης της βάσης, απασχολούν τα επιτελεία των κομμάτων.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στη τηλεόραση.

Εν τω μεταξύ, ανεδαφικά χαρακτήρισε ο Γιώργος Σουφλιάς όσα γράφονται για αντιπαλότητα στους κόλπους της ΝΔ μεταξύ των παλαιών στελεχών για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ απέφυγε να απαντήσει για την δική του υποψηφιότητα. Παράλληλα, συνέστησε στο ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει πολιτικό ήθος και πρόγραμμα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός δεν ωφελεί τη χώρα.

Σε επίπεδο αρχηγών, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε σε νέους στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την Τρίτη από την Αλεξανδρούπολη ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εγκρίνει τους υποψηφίους του κόμματος.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας την οποία δεν αποκλείεται να καταλάβει ο Κώστας Σημίτης.

Κύκλοι της Ιπποκράτους δεν αποκλείουν να υπάρξει επικοινωνία των κυρίων Παπανδρέου και Σημίτη εντός της ημέρας.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, σημειώνοντας ότι "θα στηρίξει κάθε προσπάθεια, που θα οδηγήσει τον τόπο έξω από την κρίση, ιδιαίτερα αν αυτή η προσπάθεια προέρχεται από το κόμμα που ανήκει, το ΠΑΣΟΚ".

"Παραμένω σε μια εφεδρία, μετέχω στην πολιτική και θα συνεχίσω να προσφέρω με ιδέες, γνώσεις και θέσεις" είπε ο κ. Παπαντωνίου και τόνισε ότι "οποιαδήποτε κυβέρνηση αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σε ένα μήνα, άσχετα από φιλοδοξίες ή οτιδήποτε άλλο, το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι η δημοσιονομική κρίση".

Η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έδωσε συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «φιλοδοξία των δύο μεγάλων κομμάτων είναι να αναδειχθεί το καθένα καλύτερος διαχειριστής του καπιταλιστικού συστήματος σε συνθήκες κρίσης».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πετούσε στα σύννεφα όταν έλεγε πως θα ανατρέψει το σύστημα κι έκανε ζημιά στους αριστερούς ανθρώπους».

Στο ΛΑΟΣ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος τίθεται ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Iωάννης Κοραντής, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνεχίζει τις επαφές του για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, από όπου δήλωσε ότι «η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες».

Επίσης πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε».

Στο θέμα των εσωτερικών «αναταράξεων» στο κόμμα αναφέρθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Νίκος Βούτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τα όποια προβλήματα – είτε σε ηγετικό επίπεδο, είτε εξαιτίας του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών – «ξεπερνιούνται με διαφάνεια και ευρύτητα σκέψης».

Από την πλευρά της η Δράση τόνισε ότι "το καρτέλ των κομμάτων... αποφάσισε για άλλη μια φορά τον πλήρη αποκλεισμό από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλων των κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου που θα ανακηρυχθούν από τον Άρειο Πάγο οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές" και έκαλε λόγο για "χρεοκοπημένα παραδοσιακά κόμματα" που "εξαντλούν κάθε δυνατότητα ώστε, ανενόχλητα από καινούργιες έντιμες δυνάμεις, να συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα στην χρεοκοπία και την παρακμή".
Πηγή: skai.gr