«Φουλάρει» το ΠΑΣΟΚ ενόψει ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη και την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να εξειδικεύσει τις προτάσεις του κόμματος για την οικονομία.

Στα πρώτα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου είναι:

• Αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό,
• Αύξηση στις δημόσιες επενδύσεις,
• Κατάργηση του ΕΤΑΚ και αντικατάσταση με προοδευτική φορολόγηση ακίνητης περιουσίας,
• Νέο φορολογικό σύστημα,
• Ενίσχυση ΤΕΜΠΜΕ,
• Νέα ρύθμιση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση στην οικονομία αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για αυτή την κατάσταση, ενώ παράλληλα έθεσε το θέμα της ανάγκης να υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να καταστεί μοχλός για τη σωστή χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε ορισμένα μέτρα, όπως είναι η προστασία των καταναλωτών από τις επιπτώσεις των όρων των δανειακών τους συμβάσεων στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο ανάταξης, καθώς και στην εφαρμογή ενός νέου τύπου ρυθμίσεων για την οικονομία. Αυτός, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα είναι και ο κορμός των όσων θα εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αποχώρηση Τσοχατζόπουλου

Οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες και θα επικυρωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο μεταξύ άλλων για συκοφάντηση στελεχών, κάτι που τον ανάγκασε να μη θέσει υποψηφιότητα και άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Η αβεβαιότητα ή ακόμα και η καθυστέρηση, τόσο της άμεσης πολιτικής καταδίκης των φαινομένων αυτών, όσο και της πολιτικής στήριξης, από το κόμμα, δημιουργούν τον κίνδυνο να υπονομευθεί τελικά η ισχυρή ενότητα και πάλη του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Πηγή: Ρεπορτάζ, Χρήστος Κούτρας