Κλείσιμο

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΣΡ η κάλυψη της προεκλογικής περιόδου

Δύο ζητήματα καλείται να αντιμετωπίσει η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και ειδικότερα ο κ. Κωνσταντίνος Τσουράκης, ο οποίος ορίστηκε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ένα αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος που ορίζει οι επικεφαλής των κομμάτων να έχουν τη δυνατότητα απεριόριστων εμφανίσεων, από τη στιγμή που το κόμμα αποφάσισε συλλογική ηγεσία.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι κατά την προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν δυνατότητα μίας παρουσίας στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και μέχρι δύο παρουσίες στους περιφερειακούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Η διακομματική επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο αυτό θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσιοποίησης του Προεδρικού Διατάγματος για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών (αυτή είναι και η άποψη του ΕΣΡ), ή από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της λίστας των υποψήφιων βουλευτών.

Έλεγχοι

Το ΕΣΡ αποφάσισε να στείλει υπαλλήλους του για να καταγράφουν την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και στην Περιφέρεια. Για το σκοπό αυτό χώρισε την Ελλάδα σε τέσσερα τμήματα:

α) ανατολική Μακεδονία, Θράκη,
β) Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία,
γ) Ήπειρος και Πελοπόννησος και
δ) περιοχή Αιγαίου Πελάγους.

Τέλος, το Συμβούλιο αποφάσισε πέραν από την επί 24ωρου βάσεως παρακολούθηση των δέκα τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, MEGA, ANTENNA, ALTER, ALPHA, STAR, SKΑΪ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) και την επί μονίμου βάσεως παρακολούθηση των τηλεοπτικών σταθμών EXTRA, BLUE SKY, CHANNEL 9, CHANNEL 10, 902 και ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
Πηγή: skai.gr