Τέλος στα σενάρια διαδοχής στη ΝΔ

Τέλος στα σενάρια διαδοχής στη ΝΔ έβαλε ο Κώστας Καραμανλής από τη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ σε ενδεχόμενο ήττας του κόμματός του, είπε ότι δεν παραιτείται και θα είναι στην πρώτη γραμμή, σημειώνοντας ότι η μάχη των εκλογών κερδίζεται.

Χαρακτήρισε εσφαλμένη τη στάση υπουργών να ταχθούν υπέρ ή κατά των εκλογών πριν ξεκαθαρίσει ο ίδιος τις προθέσεις του.

Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτοκριτική για την υπόθεση Βατοπεδίου, λέγοντας ότι υποτίμησε τα γεγονότα και έκανε λάθη. Όπως είπε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα κριθούν από τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, το οποίο κατηγόρησε για ακραία ιδεολογία.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ δήλωσε πρόθυμος για τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

"Αμετανόητο" για την πολιτική του η οποία έφερε τη χώρα σε κρίση και "αναξιόπιστο" για το μέλλον της χώρας, χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το θύμα είναι πάντα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, είτε βρεθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε το ΚΚΕ.

Το μόνο σαφές από τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού είναι η διετής κορύφωση της άγριας πολιτικής λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους και στους οικονομικά αδύνατους, ανέφερε ο ΣΥΝ.

Ο κ. Καραμανλής, ήταν κατώτερος των προσδοκιών των απελπισμένων βουλευτών του και της απογοητευμένης συρρικνωμένης βάσης του κόμματος του, τονίζει ο ΛΑΟΣ.
Πηγή: skai.gr