Επίσημη πρώτη της προεκλογικής περιόδου

Πυρετώδεις διεργασίες στα κόμματα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.

Από τη Δευτέρα αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Το μεσημέρι συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιχειρήσεων του Πειραιά, ενώ τις επόμενες ημέρες ενόψει και της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων απαγορεύεται τις τελευταίες 15 ημέρες πριν από τις εκλογές. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση έξι μηνών χωρίς αναστολή.

Εν τω μεταξύ, την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Παραμένω απλό μέλος του Κινήματος και εύχομαι στην παράταξή μου καλή επιτυχία» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με σχετική επιστολή.
Πηγή: skai.gr