Ομιλία Παπανδρέου στους νέους αγρότες


Ομιλία Παπανδρέου στους νέους αγρότες

Έμφαση στην ‘πράσινη ανάπτυξη’ - Κριτική στην κυβέρνηση για ανοχή στους κερδοσκόπους

«Η ‘πράσινη ανάπτυξη’ είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση για να βγει η χώρα απο το οικονομικό αδιέξοδο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε τη σημασία που αποκτά η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τις κλιματικές αλλαγές, ενόψει και της Συνόδου της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της μεσογειακής διατροφής και ανακοίνωσε -για πρώτη φορά- ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παροχή και προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων μεσογειακής διατροφής στα σχολεία, ξεκινώντας από τα νηπιαγωγεία.

Επίσης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, όπως η μείωση εισοδήματος και η αύξηση του κόστους παραγωγής και επέκρινε την κυβέρνηση για ανοχή στους κερδοσκόπους.

«Όταν είχαμε ηγεσίες που πίστεψαν στις δυνάμεις μας, όταν το κράτος ήταν στο πλευρό μας και όχι πάνω στις πλάτες μας, όταν υπήρχε σχέδιο για όλους και όχι προνόμια για λίγους, τότε κάναμε θαύματα. Μια τέτοια ηγεσία έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «στις 4 του Οκτώβρη ο λαός θα ανοίξει μια καινούργια σελίδα, θα αρχίσει μια νέα πορεία για τον τόπο, με αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι».

«Η αγροτική ανάπτυξη πρέπει να ανακτήσει το ρόλο της ως πυλώνας της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο να καρπώνονται την αξία της δουλειάς και του μόχθου του παραγωγού οι μεσάζοντες, τα καρτέλ και όσοι στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά αγροτικών προϊόντων».

Πηγή: skai.gr