Η αντιπαράθεση "μετακομίζει" Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη και την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον του Σαββατοκύριακου.

Το Σάββατο ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τους χώρους και τα περίπτερα της έκθεσης και το βράδυ, σε ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις, αναμένεται να παρουσιάσει τους άξονες του προεκλογικού του προγράμματος.
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων με τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ερίζουν για τη συμμετοχή ή μη προσώπων που το όνομά τους ενεπλάκη σε σκάνδαλα.

Μετά το Μιχάλη Λιάπη και ο Γιώργος Βουλγαράκης από τη ΝΔ γνωστοποίησε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στα ψηφοδέλτια και προσώπων εκτός κόμματος.

Απάντηση Σουφλιά
. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας για πρώτη φορά στις επικρίσεις που δέχθηκε για την εισήγησή του στο θέμα των πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον. «Υπάρχει μια βασική αρχή που υπηρετεί η ΝΔ και που πρέπει να υπηρετεί η κάθε παράταξη», είπε.

«Αν θέλουμε να το πάρουμε και με πολιτικά κριτήρια, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι μέσα σε μια πεντάμηνη προεκλογική περίοδο, με οξύτητα, λαϊκισμούς και με αυτή την οικονομική συγκυρία δεν θα υπήρχε όφελος ούτε για την παράταξη, υπογράμμισε ο κ. Σουφλιάς, σημειώνοντας ότι ήταν δεδομένο ότι η θητεία της κυβέρνησης θα έληγε οριστικά τον Φεβρουάριο, μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας».

Συνάντηση Παπανδρέου με ΣΕΤΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Νίκος Αγγελόπουλος, «εκθέσαμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις αλλαγές που προτείνουμε, κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα, διότι έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις πρόχειρες και γρήγορες αλλαγές, και βεβαίως τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην αγορά».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί όταν λέει «διαρθρωτικές αλλαγές», ο κ. Αγγελόπουλος είπε: «Σήμερα ο τουρισμός έχει μια συγκεκριμένη δομή και κατευθύνεται και ελέγχεται ή δεν ελέγχεται με βάση κάποιες διαδικασίες περασμένων ετών. Πολλά από αυτά πρέπει να αλλάξουν γιατί και ο τουρισμός έχει αλλάξει».

Αδιέξοδο διαρκείας στο ΣΥΡΙΖΑ. Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαπιστώθηκε πλήρες αδιέξοδο στη συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος, που επρόκειτο να αποφασίσει για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Ο ΣΥΝ προσήλθε με πρόταση ο Αλέξης Τσίπρας να είναι επικεφαλής και ο Αλέκος Αλαβάνος να έχει διακριτό ρόλο. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των υπολοίπων οργανώσεων που αποτελούν το ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ΣΥΝ.

Κατόπιν αυτού θα συνεδριάσουν τα επιτελικά όργανα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσέλθουν εκ νέου αύριο Σάββατο στα γραφεία του κόμματος για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική πανεργατική συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε σε πολιτική εκδήλωση, ότι "παρά τις δυσκολίες μας και τα προβλήματά μας, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μόνη δύναμη αντίστασης και η μόνη δύναμη εναλλακτικής προοπτικής".

Επί ποδός. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ οι εκδηλώσεις και η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύονται από τρεις εισαγγελείς.

Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε: «Η ΔΕΘ είναι ένα σημαντικό γεγονός για την οικονομική ζωή του τόπου. Κάθε χρόνο, εκτός από τους εκθέτες και τους χιλιάδες επισκέπτες έχουμε κι εκείνους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους. Είμαι βέβαιος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα συνδικάτα έχουν την ωριμότητα και η όποια εκδήλωση, θα γίνει μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι σε περίπτωση που υπάρξουν κάποιοι που θα θελήσουν να αμαυρώσουν την Έκθεση, «η ΕΛΑΣ θα λάβει τα μέτρα εκείνα ώστε να μην έχουμε έκτροπα τέτοιας έκτασης που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας».

Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Στέργιος Αποστολίδης απηύθυνε έκκληση στους διοργανωτές και συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις να συνεισφέρουν ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
Πηγή: skai.gr