Λιάπης: Δε συμπράττω σε παραλογισμό

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Λιάπης. «Για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετάσχω στις εκλογές και να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για θέμα πολιτικής συνέπειας και προσωπικής αξιοπρέπειας. Παράλληλα, κάνει λόγο για αποφάσεις που κατά τη γνώμη του αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη.

«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ' αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;», δήλωσε και αποκάλυψε ότι προ μηνός, με επιστολή του στον κ. Καραμανλή, είχε επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών για τον τόπο, το κόμμα και για τον ίδιο προσωπικά και εκείνος τότε είχε συμφωνήσει.

«Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν...», συνέχισε ενώ επίσης δήλωσε ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός στην παράταξη και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της. «Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔ και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται...» καταλήγει ο κ. Λιάπης.
Πηγή: skai.gr