Γιατί ζητάω νωπή εντολή

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την 4η Οκτωβρίου εξήγησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.

Το νέο διάγγελμα που απηύθυνε ο κ. Καραμανλής αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με το χθεσινό. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εθνική πρόκληση» την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια» και επέρριψε εκ νέου βαρύτατες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για εκβιασμό, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η χώρα οδηγείται σε μία εξάμηνη προεκλογική περίοδο που θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, όταν σε μία δύσκολη συγκυρία απαιτείται σταθερότητα για την προώθηση των εκλογών, κάτι που είναι αδύνατα σε κλίμα κοινωνικής και πολιτικής έντασης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ακόμα ότι τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα απέτρεψαν τα χειρότερα, όπως εκρηκτική ανεργία και βαθύτατη ύφεση, τόνισε ότι οι αυταπάτες οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα και επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι κυβέρνηση με νωπή εντολή, «ώστε η κυβέρνηση να βγει μακροχρόνια δυνατή και σε γερές βάσεις».

«Δεν είχα το δικαίωμα να αφήσω τη χώρα να σέρνεται, το συμφέρον του τόπου επέβαλε να ξεκαθαρίσω το τοπίο», είπε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως οι Έλληνες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα δύσκολο και σε ένα δύσκολο δρόμο.
Πηγή: skai.gr