Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Καραμανλής

Εικόνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ημερομηνία. Ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν για τις 4 Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή καθώς –όπως είπε- τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και καθοριστικά για την πορεία της οικονομίας.

Επισήμανε τρεις μεγάλες προκλήσεις:
* αυστηρότερο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες
* πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής
* και διαρθρωτικές αλλαγές που θα διασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάσή του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε, είναι αδιανόητο η χώρα να σύρεται επί 6 μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω απο το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε ότι το κόμμα του έχει σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστεί με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα καθηλωμένη.

Καλή ευκαιρία χαρακτήρισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η Αλέκα Παπαρήγα. Σημείωσε ότι η μόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να χαλάσει τα σχέδια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι-όπως είπε- δεν είναι σε θέση να πάρουν μέτρα υπέρ του λαού.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σχολίασε ο Αλέξης Τσιπρας.

Στα δύσκολα ο κ. Καραμανλής διάλεξε την απόδραση", είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr