Παραιτήθηκε ο Γ. Μανώλης

Ο κ. Γιάννης Μανώλης υπέβαλε πρόωρα την παραίτησή του - και όχι με την έναρξη του Γ’ Θερινού Τμήματος όπως είχε προαναγγείλει - προκειμένου όπως σημειώνει «να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν αναδεικνύοντας τον αρχηγό και δύο φορές Πρωθυπουργό».

Ο πρώην βουλευτής καλεί τον Κ. Καραμανλή «έστω και την ύστατη αυτή ώρα ν’ αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξη σε εκλογική αυτοκτονία που θα την φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάσπασης».

Μάλιστα τον προτρέπει «να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίες» είτε γιατί αυτοί που τις προτείνουν «ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος, έστω και εάν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση», φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, είτε «επειδή κάποιοι άλλοι επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο», υπονοώντας τον Γιώργο Σουφλιά.

Ο Γιάννης Μανώλης «βάλλει» επίσης κατά των «Βατοπεδινών» υπουργών, του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και άλλων στελεχών, σημειώνοντας ότι «τούτες τις δύσκολες στιγμές για την παράταξη, όσοι τη πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις του έβαλαν τη ΝΔ στο κάδρο του σκανδάλου Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του Πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς του, δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της ΝΔ διαθέτουν και κρίση και μνήμη».

Ο πρώην βουλευτής ζητά από τον Πρωθυπουργό «να μην αφήσει την ευκαιρία να χαθεί, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, τονίζοντας «πως κανένας δεν θα τον κατηγορήσει ( τον κ. Κ. Καραμανλή) εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα τον κρίνει, όμως, αυστηρά η ιστορία εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση».

Την θέση του κ. Μανώλη αναμένεται να καταλάβει ο επιλαχόν βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κρανιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Κρανιάς θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης. Να σημειωθεί ότι εδώ και ημέρες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ προετοιμαζόταν για να υποβάλλει την παραίτησή του, κλείνοντας τα δύο πολιτικά του γραφεία σε Αργολίδα και Αθήνα. Επίσης είχε σταθμεύσει και το βουλευτικό του αυτοκίνητο, φροντίζοντας να αποκτήσει δικό του.
Πηγή: Γιάννης Απέργης, Βουλή