Στον Κορυδαλλό ο Γεωργίου

 Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Νωρίτερα είχε καταθέσει υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το κατηγορητήριο είναι νομικά αβάσιμο και το αδίκημα της δωροδοκίας που του αποδίδεται δεν έχει διαπραχθεί σε βάρος του δημοσίου.

Ο κ. Γεωργίου συνελήφθη βάσει νέου εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο κ. Ζαγοριανός, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου πλημμελειοδικών για αποφυλάκισή του λόγω ακυρότητος της διαδικασίας.

O Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον συγκατηγορούμενο του, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, ως ο δικαιούχος του λογαριασμού με τον κωδικό " Franz", αρνείται τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, μέχρι το 1998 οπότε και αποχώρησε από την εταιρεία, δεν υπήρχαν " μαύρα ταμεία".

Ως προς τη προέλευση των χρημάτων, ο κ. Γεωργίου υποστήριξε οτι είναι καθόλα νόμιμη, καθώς πρόκειται για μπονους, πριμ μη ανταγωνιστικότητος και μπόνους αποχαιρετισμού που του δόθηκε όταν αποχώρησε από την εταιρεία.
Πηγή: skai.gr