Κλείσιμο

Μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης στις φυλακές

Σειρά μέτρων για τους κρατούμενους των φυλακών της χώρας, αλλά και για το προσωπικό σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλεί στους διευθυντές των φυλακών το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Εκτός από τα γενικά μέτρα πρόληψης-υγιεινής στο προσωπικό και στους κρατούμενους (όπως περιορισμός των χειραψιών, συστηματικός καθαρισμός επιφανειών και άλλα, τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων: διαλογή και περιορισμό των επισκεπτών, απομόνωση ή ομαδοποίηση των κρατουμένων στους οποίους θα παρουσιάζονται κρούσματα της νέας γρίπης, καθώς και ειδικό εξοπλισμό για το προσωπικό.

Παράλληλα, συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα αναλάβουν να ενημερώνουν το υπουργείο για την υλοποίηση των οδηγιών, να μεριμνούν για τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων στις φυλακές για την παραμονή των κρατουμένων που ενδέχεται να νοσήσουν, καθώς και να μεριμνούν για την άμεση μεταφορά των ασθενών που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα.

Σε δηλώσεις του κ. Δένδιας χαρακτήρισε την πανδημία «πρωτοφανή πρόκληση για το σωφρονιστικό σύστημα» , σημείωσε ότι υπάρχουν εφεδρείες στο σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Συνάντηση με πρωθυπουργό – γερμανό πρέσβη

Επιτάχυνση του έργου στο υπουργείο ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη συνεργασία που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με το γερμανό πρέσβη, όπου συζήτησαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και αυτό της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου για την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: "Είναι θέμα που αφορά τις δικαστικές αρχές, δεν είναι θέμα το οποίο μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή άλλης διαδικασίας μεταξύ κυβερνήσεων".

Ακόμα, ο κ. Δένδιας ερωτήθηκε και για τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τις κάμερες και το DNA, λέγοντας πως «η κυβέρνηση σέβεται την Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας».
Πηγή: skai.gr