Πολιτική κόντρα και για τη γρίπη

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή του -μεταξύ άλλων- ο Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο για αδυναμίες από την πλευρά της κυβέρνησης, που δημιουργούν τον κίνδυνο ώστε μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής να εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε πως το ΠΑΣΟΚ αντιλήφθηκε το ζήτημα με καθυστέρηση και επέκρινε έντονα το Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως διαφεύγουν της προσοχής του οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το κυβερνών κόμμα.

"Διαφεύγει της προσοχής και ενημέρωσης του κ. Παπανδρέου, γιατί προφανώς τον παραπληροφορούν ότι υπάρχουν τρία Σχέδια", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου "να κάνει τον κόπο να ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι - λόγω των πολλαπλών τους ρόλων και εδώ και στο εξωτερικό - δεν είναι απολύτως ενήμεροι, να τον ενημερώσουν πλήρως για να μην κάνει τέτοιες γκάφες".

"Προσπερνώ την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην επιστολή αυτή, αντίδραση η οποία δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων, ελπίζω, δε, ότι η γραπτή απάντηση του πρωθυπουργού θα είναι σε άλλο τόνο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Αν υπήρχε επιχειρησιακός σχεδιασμός θα ήταν αναρτημένος", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ζήτησε από την κυβέρνηση περισσότερη σοβαρότητα.
Πηγή: skai.gr