Επιστολή Παπανδρέου στον πρωθυπουργό

Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης σε σχέση με τον ιό της νέας γρίπης, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του που έστειλε την Παρασκευή στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου προτείνει τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, η οποία θα λειτουργεί σε διαρκή βάση, ενώ ταυτόχρονα θέτει στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών όλα τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος για να συμβάλλουν στην εθνική, όπως αναφέρει, προσπάθεια για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της νέας γρίπης στη χώρα.

Επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης τη δική του ανησυχία, η οποία προέρχεται από την έλλειψη ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού προετοιμασίας και συντονισμού, διαπίστωσε ότι συμμερίζεται και ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας.

Το πρόβλημα τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταβάλλεται κυρίως σε ζήτημα διαχείρισης, δηλαδή προετοιμασίας, σχεδιασμού, συντονισμού συναρμόδιων φορέων, πληροφόρησης του κοινού και κινητοποίησης των μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι η ανησυχία του επιτείνεται από το γεγονός της έλλειψης πολιτικών για την ενίσχυση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας, τα τελευταία χρόνια.

Και αυτά τονίζει καθιστούν τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη απέναντι σε μια κρίση, όπως αυτή της νέας γρίπης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για αδυναμίες από την πλευρά της κυβέρνησης, που δημιουργούν τον κίνδυνο ώστε μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής να εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πηγή: skai.gr