Η κατανομή των ελληνικών εδρών στην Ευρωβουλή

Ισοδύναμα βγαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με 8 ευρωβουλευτές το καθένα. Από δύο ευρωβουλευτές ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, και από έναν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι.

Έτσι οι 22 Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι εξής:

-ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Συλβάνα Ράπτη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

- ΝΔ : Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Τσουκαλάς.

- ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας

- ΛΑΟΣ : Νίκη Τζαβέλλα και Θανάσης Πλεύρης

- ΣΥΡΙΖΑ : Νίκος Χουντής

- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Μιχάλης Τρεμόπουλος

Η αποχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να διερευνηθεί, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ήταν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Όπως είπε μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του κόμματος δεν προσήλθε στις κάλπες εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την κυβερνητική πρακτική. Για τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, η κ. Γιαννάκου εκτίμησε ότι προσέλκυσε ψηφοφόρους που είναι ανήσυχοι σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Είναι κυρίαρχο στους πολίτες το αίσθημα ανασφάλειας και η αδυναμία επιβολής της έννομης τάξης δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα.

Η πολιτική πλατφόρμα του ΛΑΟΣ, ανέφερε, περιλαμβάνει θέματα ταμπού για τα υπόλοιπα κόμματα, όπως εθνικά θέματα, άσυλο και μετανάστευση. Εκτίμησε ότι υπάρχει παγιωμένη βάση στο κόμμα κάτι που θα φανεί στις εθνικές εκλογές.

Είμαστε σε συνεχή διάλογο, έχουμε την τεχνογνωσία και δεν μας τρομάζουν οι διαφορετικές απόψεις, δήλωσε επίσης στο σταθμό μας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής. Τόνισε ότι ο ΣΥΝ είχε μια άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Είπε επίσης ότι το κόμμα θα μελετήσει τα αποτελέσματα, τι δεν έγινε καλά και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΝ.

"Σε κάθε περίπτωση", κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Χουντής είπε ότι "θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών, την συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς και για να ανοίξουν αισιόδοξοι δρόμοι για τη νέα γενιά και τον τόπο μας".
Πηγή: skai.gr