Χαμηλότερα - υψηλότερα ποσοστά κομμάτων

Με βάση τα αποτελέσματα στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η Νέα Δημοκρατία σημείωνε καλύτερες αποδόσεις σε Καστοριά, Σέρρες, Λακωνία, Μεσσηνία και Πιερία. Τις χειρότερες στη Β' Πειραιώς, στο Ηράκλειο, στη Β' Αθηνών, στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τα καλύτερα ποσοστά σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Ξάνθη. Αντίθετα τα χειρότερα εμφανίζονται σε Καστοριά, Α' Αθηνών, Λακωνία, Α' Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Το ΚΚΕ Σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά του σε Σάμο, Κεφαλονιά, Β' Πειραιά, Λέσβο και Ζάκυνθο. Τα χαμηλότερα σε Ευρυτανία, Ροδόπη Δράμα Ρέθυμνο και Λασίθι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε υψηλότερα ποσοστά σε Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Λευκάδα, Α' Θεσσαλονίκης Α' Πειραιά, Β' Πειραιά και Άρτα. Τα πιο χαμηλά σημειώθηκαν στην Ευρυτανία, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τον Έβρο και την Φλώρινα.

Για το ΛΑΟΣ τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Α' Θεσσαλονίκης, την περιφέρεια Αττικής στην Α' Αθηνών, στη Β' Θεσσαλονίκης, και στη Β' Πειραιά. Αντίθετα τα χαμηλότερα στο Λασίθι, Ηράκλειο, Αιτωλοακαρνανία, και Άρτα. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τέλος, μεγαλύτερα ποσοστά σημείωσαν σε Χανιά, Β' Αθηνών, Κυκλάδες, Α' Αθηνών και Ρέθυμνο. Τα χαμηλότερα σε Κιλκίς, Γρεβενά, Άρτα και Πέλλα.

Είκοσι εννέα από τις 56 εκλογικές περιφέρειες "αλλάζουν χέρια" και από τη Νέα Δημοκρατία περνούν στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών η Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Σάμος, Κεφαλληνία, Ευρυτανία, Λάρισα, Πέλλα, Κέρκυρα, Βοιωτία και άλλες.

Αποχή

Όσον αφορά την αποχή αυτή εμφανίζεται αυξημένη στη Λέσβο, 67,42%, Κεφαλονιά 63,25%, Λακωνία 62,08, Χίο 61,95, Φλώρινα 61,78, μειωμένη εμφανίζεται στο Λασίθι, 37,96, Φθιώτιδα 38,18, Ηράκλειο, 38,72, Β' Θεσσαλονίκης 39,07. Αυξημένη αποχή παρατηρήθηκε επίσης και στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Στην Α' Αθηνών 55,02, στη Β' Αθηνών 47,8, Α' Πειραιώς 56,32, Β' Πειραιά 56,93, και Α' Θεσσαλονίκης 50,47.
Πηγή: skai.gr