"Οι πολίτες απαιτούν αποτελεσματικότητα"

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία" τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη δημόσια δήλωσή του και χαρακτήρισε "πρωτοφανές" το ποσοστό της αποχής, κάτι που, όπως είπε, εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.

Είπε ακόμα ότι κεντρικό καθήκον της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

"Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν μεγάλη ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Γνωρίζουμε ότι ορισμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει" είπε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε, ότι "την ώρα που οι ψηφοφόροι μας επικρίνουν, ξέρουν ότι πορευόμαστε με ελπίδα και υπευθυνότητα".

Ακόμα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

"Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας" είπε στο τέλος ο κ. Καραμανλής.

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου

"Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ως το "αποτέλεσμα μιας βαθιάς αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών''.

Ακόμα, είπε ότι έγινε το "πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, να βγει η χώρα από την κρίση".

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με όλα τα χρόνια προβλήματα που, όπως τόνισε, έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι τη νίκη έφεραν οι αξίες που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ισότητα, ο σεβασμός στον πολίτη και η διαφάνεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι εδώ και καιρό, είπε το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές "για να λυτρωθεί ο τόπος από πολιτικές που τον βουλιάζουν και προσβάλλουν το λαό του".

"Σήμερα αυτό το αίτημα γίνεται λαϊκή απαίτηση" είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ "είναι το μήνυμα της κάλπης των εκλογών και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να εμποδίζει τους Έλληνες πολίτες να αλλάξουν πορεία".

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν είναι η ώρα για θριαμβολογίες, υπογραμμίζοντας ότι "δεν υπάρχουν ηττημένοι πολίτες, αλλά πολιτικές".

"Η νίκη μας φέρνει πιο κοντά στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά", κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου. 

Δήλωση Αλέκας Παπαρήγα

"Το εκλογικό μας αποτέλεσμα είναι θετικό, δεν εφησυχαζόμαστε και θεωρούμε ότι στόχος του συστήματος είναι να ανακόψει την άνοδο", δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ θα ανταποκριθεί πλήρως στα προβλήματα των εργαζομένων που από σήμερα θα είναι οξύτερα.

Είπε ακόμα, ότι το ΚΚΕ εκτιμά ως θετικό το ποσοστό του.

Για τον δικομματισμό η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι εύκολη η πλήρης ανατροπή της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ποσοστό της αποχής αποτελεί διαμαρτυρία απέναντι στα δυο μεγάλα κόμματα.

Δήλωση Γιώργου Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος τόνισε για το κόμμα του πως "μεγαλύτερα ποσοστά σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη". "Καλώ τα στελέχη να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα".

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς, ούτε στις δικές μας.

Στις προηγούμενες εκλογές, είπε ο κ. Τσίπρας, είπαμε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δοκιμή.

Όσα ακολούθησαν, πρόσθεσε, ήταν μια δοκιμασία. Διότι σε πολλές περιπτώσεις στρογγυλέψαμε τα λόγια μας και απομακρύνθηκαν πολλοί. Επίσης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δοκιμαστήκαμε σε μέτωπα που ήθελαν τόλμη, βρεθήκαμε πολλές φορές κόντρα στον καιρό, αλλά δεν μετανιώσαμε. Δώσαμε σκληρές μάχες, αλλά τις αδυναμίες μας δεν τις υπερβήκαμε, είπε.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα προσεγγίσει αυτούς που γύρισαν την πλάτη στο σύστημα.

Δήλωση Μιχάλη Τρεμόπουλου

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλάζουν την πολιτική ατζέντα και εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξουν ουσιαστικά και οι θέσεις των κομμάτων.

Είπε ακόμα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους και ανέδειξαν τους οικολόγους ως ένα νέο κομματικό πόλο.
Πηγή: skai.gr