Νέες κλήσεις Ζαγοριανού για Siemens

Άλλα δεκαοκτώ άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens αναμένεται να λάβουν κλήση από τον ανακριτή Ζαγοριανό από την ερχόμενη Τρίτη.

Παρότι έχουν καταθέσει ως ύποπτοι και δεν έχουν καταστεί ακόμα κατηγορούμενοι, για τους επτά έχει ήδη απαγορευτεί προληπτικά η έξοδος από τη χώρα με εισαγγελική διάταξη, ενόψει της επικείμενης απολογίας τους.

Ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει και το 18χρονο γιο του κατηγορούμενους Χρήστου Καραβέλα, Ρωμύλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί από κοινού με τον πατέρα του. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα κληθεί με την ιδιότητα του μάρτυρα ή του κατηγορούμενου.

Ο φυγόδικος Χρήστος Καραβέλας, μιλώντας στη REAL NEWS, άφησε να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση. Δηλώνει συγκλονισμένος από την περιπέτεια της οικογένειας του και μιλάει για τις επόμενες κινήσεις του. "Αφήστε ήσυχους τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Διαθέτω και θα προσκομίσω σύντομα στοιχεία. Ελπίζω και εύχομαι η δικαστική εξουσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο η σύζυγος του Χρ. Καραβέλα, όσο και η πρωτότοκη κόρη του έχουν προφυλακιστεί, ενώ αντιμέτωπες με πιθανή προφυλάκιση είναι και οι δύο μικρότερες κόρες της οικογένειας που έχουν αφεθεί ελεύθερες με συνολική εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το δικηγόρο τους, θεωρείται αδύνατον να καταβάλουν το ποσό της εγγύησης, αφού ο ανακριτής έχει δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία της οικογένειας. Για το ύψος της εγγύησης, πάντως, θα αποφανθεί εντός των ημερών το Δικαστικό Συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 4 κατηγορούμενοι, ενώ δύο πρώην στελέχη της Siemens έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.
Πηγή: skai.gr