Στην Ψυττάλεια ο πρωθυπουργός

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα χαρακτήρισε τη διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στην Ψυττάλεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της Ελλάδας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας "εφαρμόζει μια υπεύθυνη, συγκροτημένη στρατηγική με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα".

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έφερε ως παράδειγμα το Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο, τον τριπλασιασμό μέσα σε πέντε χρόνια της εγκατεστημένης ισχύος σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις επεκτάσεις του Μετρό, τη θεσμοθέτηση 18 νέων προστατευόμενων περιοχών και την ένταξη πάνω από το 20% του εδάφους της χώρας στο δίκτυο Natura.

Αναφερόμενος στην Ψυττάλεια, έκανε λόγο για το εντυπωσιακότερο και μεγαλύτερο παράδειγμα περιβαλλοντικού έργου σε ευρωπαϊκή κλίμακα, "ένα έργο που – όπως είπε – είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν τον εύκολο, αλλά βαθιά υπεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού, του μηδενισμού και του ψεύδους".

Σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι "δεν είναι οι ευρωεκλογές που επιλέγουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό".
Πηγή: skai.gr