Αυλαία με έμφαση στο Περιβάλλον

Με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στις 19.30 στο Πεδίον του Άρεως και την ομιλία την ίδια ώρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουνίου.

Η ΓΓ του ΚΚΕ περιόδευσε σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεα  συνομίλησε με τους εργαζόμενους τους ξενοδοχείου Hilton. "Ας κάνουμε τη διαφορά" είπε η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. 

Τέλος,  ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει το βράδυ (21:30) διαδικτυακή συνέντευξη, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο Αλέκος Αλαβάνος.
 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Παρασκευή την Ψυττάλεια. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας ως "τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα".

Ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της Ελλάδας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας "εφαρμόζει μια υπεύθυνη, συγκροτημένη στρατηγική με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα". Αναφερόμενος στην Ψυττάλεια, έκανε λόγο για το εντυπωσιακότερο και μεγαλύτερο παράδειγμα περιβαλλοντικού έργου σε ευρωπαϊκή κλίμακα, "ένα έργο που – όπως είπε – είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν τον εύκολο, αλλά βαθιά υπεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού, του μηδενισμού και του ψεύδους".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ΠάρνηθαΣυμβολική επίσκεψη στην Πάρνηθα που κάηκε το 2007 πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση "τόσο για τη μη αποτροπή της πυρκαγιάς, όσο και για την εγκατάλειψη, την έλλειψη σχεδίου και την πελατειακή διαχείριση αυτής της μεγάλης ζώνης οξυγόνου για όλη την Αττική".

"Μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε ολόκληρη την Αθήνα και τα περίχωρα...και στόχος μας είναι ένα δίκτυο πρασίνου που ξεκινά από τα βουνά, συνδέεται με τους χώρους πρασίνου σε όλη την Αττική και ανοίγει τους χώρους αυτούς στην παραλία με τα Ολυμπιακά έργα να αποδίδονται στους πολίτες", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στην επίσημη δοκιμή του ηλεκτρονικού συστήματος που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο από τη Singular Logic. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι όλα λειτουργούν ομαλά και ότι η ενημέρωση των πολιτών γίνεται χωρίς ταλαιπωρία από τη σελίδα www.ypes.gr και μέσα σε δύο ημέρες σημειώθηκαν 550.000 επισκέψεις. Ακόμα, ο κ. Παυλόπουλος έκανε έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, καθώς όπως είπε, "αφορά την ενίσχυση της δημοκρατίας", ενώ επανέλαβε ακόμη μια φορά πως η Ελλάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Ας κάνουμε τη διαφορά", τόνισε από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Χίλτον",αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά ότι "εμείς δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, δεν παίζουμε με την ψήφο σας και πρέπει να σταθούμε ακόμη περισσότερο συνεπείς μαχητές τα επόμενα χρόνια".



Πηγή: skai.gr