Συνεχίζονται οι περιοδείες

Στη Λαμία θα μιλήσει το βραδυ της Κυριακής ο Κώστας Καραμανλής, στη Λάρισα ο Γιώργος Παπανδρέου, στον Ωρωπό η Αλέκα Παπαρήγα και στο Ναύπλιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Έμφαση στα έργα της περιφέρειας έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του το Σάββατο στη Θεσπρωτία, ενώ μιλώντας το βράδυ στην Ηγουμενίτσα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για βουλιμία και έλλειψη σχεδίου. ''Δεν μπορούν αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα να ισχυρίζονται ότι θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους'', τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το  τελευταίο τμήμα της Εγνατίας Οδού στον ποταμό Βενέτικο στα Γρεβενά. Κατά την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό "σπάνιο έργο από τεχνικής άποψης, που πραγματικά αλλάζει τη ζωή των πολιτών" και τόνισε ότι είναι διπλά υπερήφανος γιατί όλα αυτά τα δύσκολα από τεχνικής σκοπιάς τμήματα, όχι μόνο σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τρόπο άψογο, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Εγνατία Οδός "ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, αλλάζει την εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, μικραίνει τις αποστάσεις και βγάζει την κάποτε ξεχασμένη Ελλάδα από την απομόνωση".

Τέλος, ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: "Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πει ότι θα ολοκλήρωνε την Εγνατία το 2000. Το Μετρό Θεσσαλονίκης όλο το ξεκινούσαν κι όλο έμενε στα χαρτιά. Έργα που στοίχειωναν εμείς εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να τα κάνουμε πραγματικότητα".

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς συνεχάρη τους προκατόχους του που ξεκίνησαν την κατασκευή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τα μεγάλα έργα δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, ανήκουν μόνο στο λαό" και επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο γκρίνια και αμετροέπεια.

Μετά την παράδοση στην κυκλοφορία και του τελευταίου τμήματος λειτουργεί πλέον ολοκληρωμένη η Εγνατία από Γιάννινα μέχρι Θεσσαλονίκη. Απομένει μόνο ένα μικρό τμήμα στην διαδρομή Γιάννινα - Ηγουμενίτσα που θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου.

Παπανδρέου: Κοινωνικό κράτος

Την πρόταση του κόμματος του για το κοινωνικό κράτος ανέλυσε κατά την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. ''Αντιστρατευόμαστε στους κοινωνικούς αποκλεισμούς'', τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και υποστήριξε ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί με τις άνομες αντιλήψεις.

Το πρωί ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τις Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις ΦαλήρουΟλυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και του Φαλήρου  και δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός χώρου πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού με ενιαίο σχεδιασμό.

"Εχουμε ένα τεράστιο πλούτο, ίσως την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, αν όχι του κόσμου, ενώ ο ελληνικός λαός επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να έχει πρόσβαση ο πολίτης στην παραλία", είπε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "πέντε χρόνια με κυβέρνηση ΝΔ έχουμε πλήρη εγκατάλειψη, πελατειακή και κερδοσκοπική διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων και ολόκληρης της παραλίας, κατακερματισμό και αδυναμία πρόσβασης του πολίτη στη θάλασσα".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν και δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ. "Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα μεγαλύτερα και μικρότερα συμφέροντα που μπλοκάρουν αυτή τη στιγμή την ενιαία προοπτική για την Αττική".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τις επαφές του επισκεπτόμενος το βράδυ του Σαββάτου τον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής στο Μπουρνάζι, όπου συνομίλησε με νέες και νέους που ήταν στα καφέ της περιοχής και στη συνέχεια παρακολούθησε μουσική συναυλία που διοργάνωσε η νεολαία.

Τα υπόλοιπα κόμματα

Να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους ψηφοφόρους η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από την Ελευσίνα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το Βόλο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens.

Υπεραισιόδοξος, τέλος, για τα ποσοστά του κόμματός0 του δήλωσε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Θα λέμε αυτά που πρέπει να γίνουν για το κοινό καλό γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι" τονίζει ο επικεφαλής του κόμματος "Δράση", Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής". Σημειώνει ότι η "Δράση" απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, που είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά και δεν περιμένουν οφέλη από την πολιτική.

"Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περιβαλλοντική πολιτική με σχέδιο και στόχους. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποτέλεσμα πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αναφέρει στην ίδια εφημερίδα η υποψήφια ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων Μαρία Βασιλάκου. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη της πράσινης οικονομίας με σημαντικές επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: skai.gr