Καραμανλής: Δε φεύγω εάν χάσω

"Συνθηματολογίες που συνιστούν πυροτεχνήματα" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα περί δημοψηφίσματος που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις ευρωεκλογές, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega. Πρόσθεσε, πάντως, πως οι εκλογές έχουν σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο και θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα.

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται κουρασμένος, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι είναι μαχητής και ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί να συνταξιοδοτηθεί, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησής του σε περίπτωση ήττας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, απάντησε πως αυτή την ώρα δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές και επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ώστε να απαλλαγεί η χώρα "από τα βαρίδια που την κρατάνε πίσω".

Απαντώντας στις επικρίσεις για το "κλείσιμο της Βουλής" ο πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή κλείνει κάθε χρόνο και στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές και έπρεπε να έχουμε άνετη δυνατότητα για προεκλογικό διάλογο. "Όλες οι υποθέσεις που ήρθαν στην Βουλή, σημείωσε, διερευνήθηκαν και σε πολλές περιπτώσεις έγινε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε, αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαρθρωτικές αδυναμίες στην οικονομία, ενώ επανέλαβε ότι δεν σχεδιάζει νέους φόρους. Διευκρίνισε ωστόσο ότι "εάν σε δύο- τρεις- πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, θα συζητήσουμε και για φορολογικά έσοδα".
Πηγή: skai.gr