Κλείσιμο

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ανά 15 λεπτά

Ανά 15 λεπτά, αντί για 30 λεπτά που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θα γίνεται η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ενώ από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

Επιπλέον, φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλεφώνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει την πεποίθηση πως οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με τρόπο που συμφωνεί με το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και για το ποσοστό αποχής, το οποίο έκρινε πως δεν θα είναι αυτό που θρυλείται, όπως είπε.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών με τρεις τρόπους: μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της ιντερνετικής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής.

Συνολικά 9.866.913 έλληνες πολίτες και 36.758 Έλληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.
Πηγή: skai.gr