Συνεχίζεται το ρεύμα διαμαρτυρίας

Οι "Οικολόγοι – Πράσινοι" συνεχίζουν να καρπώνονται την κόπωση της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει από το 4ο κύμα της δημοσκόπησης της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" ενόψει των ευρωεκλογών.

Όπως εξήγησε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue κ. Γιάννης Μαυρής, τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά, τα κόμματα της Αριστεράς εξακολουθούν να παρουσιάζουν στασιμότητα ή πτώση, ενώ το κόμμα των "Οικολόγων – Πρασίνων" λειτουργεί ως "υποδοχέας δυσαρέσκειας".

Επιπλέον, αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το κόμμα της ΝΔ, παρά τα τηλεοπτικά σποτ, δεν έχει καταφέρει ακόμα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, ενώ οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν αποκλείουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου να σημειωθεί πρωτοφανές ποσοστό αποχής.

Ειδικότερα, στο 4ο κύμα του Βαρόμετρου της Public Issue oι "Οικολόγοι – Πράσινοι" όχι μόνο παραμένουν 3ο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, αλλά αυξάνουν περαιτέρω τα ποσοστά τους, στο 8,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (18-20/05/09).

Kάμψη 1% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, ενώ η ΝΔ ανεβάζει το ποσοστό της κατά 0,5%. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων παραμένει σημαντική (4,5%), ενώ το ΠΑΣΟΚ υπερτερεί και στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου (φωτό 1 και 2) το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 33% (-1% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), η ΝΔ 28,5% (0,5%), οι "Οικολόγοι – Πράσινοι" με 8,5% (1,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει 5,5% (-0,5%), το ΚΚΕ 5% (-0,5%) και το ΛΑΟΣ 4,5% (-0,5%).

Στην παράσταση νίκης (φωτό 3) το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται σημαντικά καταγράφοντας 61% έναντι 17% της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση των σημερινών Οικολόγων το 33% δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ, το 22% του ΠΑΣΟΚ, το 8% του ΚΚΕ, το 11% του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι 79% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις ευρωεκλογές, ενώ το 82% δεν το συζήτησαν καν με το στενό τους οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Επίσης, το 59% δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές (έναντι 57% της προηγούμενης δημοσκόπησης).

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση πατώντας ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr