Κλείσιμο

Τσίπρας για Ευρωεκλογές

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε τρίτη δύναμη και η εκλογή 3 ευρωβουλευτών, είναι οι στόχοι της παράταξης στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το βράδυ των εκλογών να σημειωθούν εκπλήξεις, αρνητικές ή θετικές, όπως είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η δυσαρέσκεια των πολιτών να στραφεί με ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και άνοιγμα προς τους Οικολόγους, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν κοινοί αγώνες και διεκδικήσεις στο επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι αν υπάρξει αυξημένη συμμετοχή, το βράδυ των εκλογών θα καταγραφεί το χαμηλότερο άθροισμα για τα δύο μεγάλα κόμματα και επίσης για πρώτη φορά οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αναδειχθούν σε τρίτη δύναμη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενότητα της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει αποφύγει την κριτική στο ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσοι γυρνούν την πλάτη στην ενότητα της Αριστεράς θα χρεωθούν και τις συνέπειες.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου και όχι του ιδίου στο debate των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ρόλο του από το μοντέλο του πολιτικού αρχηγού που κυριαρχεί σήμερα.

"Η σύγκριση που γίνεται μεταξύ εμού και του Αλέκου Αλαβάνου είναι υποτιμητική για τον κ. Αλαβάνο, που είναι ο Νέστορας της παράταξης, ενώ εγώ έχω σχεδόν 1,5 χρόνο στην ηγεσία του κόμματος", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα για την μεταξύ τους αντιπαράθεση, κάνοντας λόγο για μια ανούσια σκιαμαχία σε κλίμα τεχνητής πόλωσης, γιατί, όπως είπε, δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να συζητήσουν τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε επίσης ότι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μας επανέφερε στη σκληρή πραγματικότητα και δήλωσε ότι είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν και τα δύο μεγάλα κόμματα επί της ουσίας, δηλαδή πως θα αντιμετωπίσουμε τις κατευθύνσεις αυτές για πάγωμα μισθών, συντάξεων, προσλήψεων, αλλαγές στο ασφαλιστικό και περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια με μετανάστες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει να γίνει μάντης κακών, ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται κλείνοντας τα μάτια. Είναι ανάγκη, είπε, να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό οι μετανάστες, με σεβασμό στις αξίες και στα έθιμά τους και δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να μην έχει δημιουργηθεί ακόμα νεκροταφείο και ένας χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους.
Πηγή: skai.gr