Ευρωψηφοδέλτιο ισορροπιών

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της ΝΔ, ανακοίνωσε ο γραμματέας του Κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης. Η Μαριέττα Γιαννάκου τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου και ακολουθούν οι: Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου, Γιάννης Τσουκαλάς, Σταύρος Παπασταύρου, Αλίκη Μοσχή, Λευτέρης Δημητρίου, Βάσω Κόλλια, Ελένη Φωτέα, Βασίλης Κανάκας, Άννα Μπρεδήμα, Δημήτρης Κούρτης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Γιάννης Αντωνιάδης, Αφροδίτη Μπλέτα, Αχμεντσίν Ριτβάν, Πηνελόπη Παππά, και Γιώργος Κασιμάτης.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι το νέο ψηφοδέλτιο συγκροτούν άνθρωποι με εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καταξιωμένοι στις επιστήμες και στους επαγγελματικούς χώρους, που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις αυξημένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν απέναντι στην πατρίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση του υπεύθυνου διαλόγου που χρειάζεται στην Ευρώπη, ενώ στην περίοδο που ακολουθεί θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρά πολιτικοί όροι, σημειώνοντας ότι θα είναι προς το συμφέρον του δημοσίου βίου, για το καλό της πατρίδας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να οικοδομείται στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, με ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή, ανοιχτή και δημοκρατική, ασφαλή για όλους τους λαούς και τους πολίτες της, με αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της φύλαξης των συνόρων της, αλλά και μια Ευρώπη που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη φτώχεια.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο ευχαρίστησε για την 50χρονη προσφορά του στο κόμμα, ενώ αναφερόμενος στην επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου, τόνισε ότι είναι πραγματική αγωνίστρια. "Είναι η Μαριέττα του θάρρους και του ξεχωριστού χαρακτήρα. Ήταν και παραμένει αγωνίστρια. Είναι η Μαριέττα μας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου, σε σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη των ανησυχιών και των αμφιβολιών, επικαλούμενη μια φράση του Ζακ Ντελόρ. Σημείωσε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει στην ΕΕ ο διακυβερνητισμός, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει αποκτήσει ισχύ ως υπερεθνικό όργανο και έχει αναλάβει αρμοδιότητες από τα κράτη-μέλη.
Πηγή: skai.gr