Κλείσιμο

Νομικά ερείσματα για τη Βιστωνίδα

Νομικά ερείσματα, για την δικαστική διεκδίκηση δικαιωμάτων κυριότητας στη λίμνη Βιστωνίδα, επιχειρεί να δημιουργήσει η Μονή Βατοπεδίου.

Όπως δηλώνει στο συμβόλαιο μερικής ανάστροφης το οποίο προωθεί για υπογραφή με την Κτηματική Εταιρία του Δημόσιου επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της επί της κυριότητας της λίμνης και των παρόχθιων εκτάσεων

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος, Αντώνης Βγότζας, ανέφερε ότι η υπογραφή του συμβολαίου μερικής αναστροφής, δεν αίρει τυχόν ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Σε ό,τι αφορά τυχόν δικαιώματα της Μονής Βατοπεδίου, επί της λίμνης Βιστωνίδας, ο καθηγητής Αστικού Δικαίου, στην Νομική Σχολή Αθηνών, Γιάννης Καράκωστας, επισημαίνει κατηγορηματικά οτι "τα περιβαλλοντικά αγαθά (δάση, ποτάμια, λίμνες κλπ) ανήκουν στο δημόσιο και, με βάση το άρθρο 24 του Συντάγματος, ουδείς μπορεί να μεταβάλει τον χαρακτήρα και τον προορισμό τους, αφού αποτελούν κοινωνικό αγαθό".

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών αναμένεται να ασκήσει διώξεις για την υπόθεση της Μόνης Βατοπεδιου.
Πηγή: skai.gr