Ηχηρές απουσίες

Σε πλήρη απαξίωση από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων διεξήχθη η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας που συγκάλεσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ηχηρή ήταν η απουσία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο οποίος δεν έστειλε εκπρόσωπό του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι συμμετέχει τελευταία φορά σε μία επιτροπή η οποία χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο για επικοινωνιακούς λόγους.

Αναρωτήθηκε μάλιστα πως είναι δυνατόν η κ. Πετραλιά να φέρνει στην επιτροπή για συζήτηση μέτρα τα οποία έχουν συζητηθεί πολλάκις και τα οποία δεν μπορεί να νομοθετήσει με κλειστή τη Βουλή. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα. Πετραλιά, το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που η κυβέρνηση παρουσίασε πριν λίγες ημέρες έχει ως στόχο τόσο την αύξηση της απασχόλησης όσο και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η κ. Πετραλιά σημείωσε επίσης ότι η παγκόσμια ύφεση καθιστά σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επιβεβλημένη την ενίσχυση ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας ιδιαίτερα προς εκείνες τις κατηγορίες πολιτών που θα βιώσουν με πιο έντονο τρόπο τις συνέπειές της.

Το υπουργείο Απασχόλησης είπε, φιλοδοξεί να γίνει δύναμη αποτροπής των επιπτώσεων που προκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση.
Πηγή: skai.gr