Κλείσιμο

"Μάχη ενάντια στη διαφθορά"

Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη για την αυτονομία του συστήματος απέναντι στη διαφθορά, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στα ΤΕΙ Αθήνας.

Σκοπός του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, δεν είναι η στοχοποίηση κάποιων προσώπων, αλλά δε θα επιτρέψει στα ισχυρά συμφέροντα να μπορούν να εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές, αστυνομικούς ή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει το ρόλο της, ο κάθε επιχειρηματίας να κάνει τη δουλεία του, αλλά θα πρέπει να σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες της χώρας.

Στο μεταξύ, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ζήτησε συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στη Βουλή, για θέματα της οικονομίας και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο "για σοβαρό οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει η χώρα και οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της ΝΔ" και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "αποκρύπτει συστηματικά την πραγματική εξέλιξη κρίσιμων μεγεθών, όπως τα έσοδα, οι δαπάνες και το ύψος των δανειακών αναγκών".

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "αντί να προωθεί την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου που και την κρίση θα αντιμετωπίσει και τα θεμέλια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας βάλει, αναλίσκεται σε ημίμετρα προεκλογικής κοπής".

Για λαϊκίστικες κορώνες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ως ανέκδοτο της χρονιάς χαρακτήρισε ο ΣΥΝ τα λεγόμενα Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμάχεται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Πηγή: skai.gr