"Φουντώνει" η πολιτική αντιπαράθεση

Σε εξέλιξη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα κατηγορούμενοι για τα μαύρα ταμεία της Siemens αμφισβητούν την έρευνα.

Το πρώην στέλεχος της Siemems, Χρήστος Καραβέλας, και το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γεώργιος Σκαρπέλης, θέτουν ζήτημα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και ακυρότητας της δικαστικής διαδικασίας.

Αμφισβητούν επίσης την ορθότητα και νομιμότητα των ενεργειών του τέταρτου ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, και του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Αθανασίου, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.

Το βράδυ της Πέμπτης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τη δεύτερη δικογραφία για τις άγονες γραμμές, για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη. 
 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι στερείται πολιτικής και δεν υπολογίζει τους θεσμούς.

Την ίδια ώρα παρέμβαση για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την καταπολέμηση της διαφθοράς έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από το Ελσίνκι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη υπογράμμισε ότι έλεγχος και πολιτική τάξη πρέπει να είναι εξαιρετικά διαφανείς.

Παράλληλα προέτρεψε να υιοθετήσουμε το φινλανδικό πρότυπο στα ζητήματα διαφάνειας.

 

Πηγή: skai.gr