Κλείσιμο

"Η υπόθεση χρειάζεται έρευνα"

Την εκτίμηση ότι η υπόθεση Παυλίδη δεν έχει κλείσει και ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, εξέφρασε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι αν ο κ. Παυλίδης δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο, θα είχε ασκηθεί δίωξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε, πως χωρίς να παραβιαστεί το Σύνταγμα και νόμος περί ευθύνης υπουργών, θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική συμφωνία για ένα πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, το οποίο είτε θα αποφάσιζε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο ειδικό δικαστήριο είτε θα προχωρούσε σε απαλλακτικό βούλευμα.

Όπως είπε, πρόκειται για ανεξάρτητο όργανο, καθώς τα μέλη του βγαίνουν με κλήρωση και είναι τρεις δικαστές του Αρείου Πάγου και δύο σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πρόσωπα κύρους και φερεγγυότητας.

Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν υπήρξε ευθεία άρνηση στην πρότασή του, αλλά οι βουλευτές ρώταγαν ποια θα είναι τα εχέγγυα ότι η συμφωνία θα τηρηθεί αν αλλάξουν οι πολιτικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr