"Να επανέλθουμε στην πολιτική"

Για σεβασμό στους θεσμούς και επιστροφή στην ουσιαστική πολιτική, έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τους θεσμούς στα μέτρα μας, αντί να προσαρμοζόμαστε εμείς στους θεσμούς".

Αναφερόμενη στην επικείμενη ψηφοφορία για την παραπομπή Παυλίδη, η κ. Γιαννάκου επεσήμανε ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ενώ είπε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο οι βουλευτές να αποστασιοποιηθούν από τα κόμματα και να ψηφίσουν καθαρά κατά συνείδηση. "Συντηρούμε όλες τις παλιές ασθένειες" σχολίασε χαρακτηριστικά, προβλέποντας την πόλωση που θα ακολουθήσει την ψηφοφορία.

Τόνισε ωστόσο, ότι η ίδια ειναι υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση, "χωρίς φλυαρίες και βαρύγδουπες δηλώσεις", ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει στρέβλωση των θεσμών, καθώς οι βουλευτές με απλές ενδείξεις καλούνται να γίνουν δικαστές των συναδέλφων τους.

Σε ερώτηση για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης βουλευτών, η πρώην υπουργός δήλωσε την έμμεση διαφωνία της, σημειώνοντας ότι όταν μια υπόθεση έχει πάρει τέτοια έκταση όσο αυτή του πρώην υπουργού Αιγαίου, και πηγαίνει στην Δικαιοσύνη κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ότι θα κριθεί πράγματι με τα κριτήρια που κρίνεται ένας απλός πολίτης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι "όσο περισσότερο γυρνάμε από τέτοιες υποθέσεις χωρίς να αφήνουμε ψύχραιμα τους θεσμούς να λειτουργήσουν, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο μας", προσθέτοντας ότι η αλλαγή του Συντάγματος δεν είναι απλή υπόθεση και θέλει σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση.
Πηγή: skai.gr