Επίθεση Καραμανλή σε ΠΑΣΟΚ

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα "μονότονο 'όχι' στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κατά την ομιλία του στο Ναύπλιο, ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του ότι στο εξωτερικό σκόπιμα ή απερίσκεπτα δυσφημεί την πατρίδα μας και όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι.

Συμπεριφέρεται, είπε, ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να κερδίσει την εξουσία και βάζει το κόμμα πάνω από τον τόπο.

Τέλος, υπογράμμισε πως "θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας που θα μας βγάλει με ασφάλεια από την κρίση", επισημαίνοντας πως "ξέρουμε πως να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση".

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν έχει κανένα δίλημμα και σημείωσε: "Πάνω από όλα η πατρίδα. Τολμούμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις, δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου".

Το σχέδιό μας, είπε, είναι πάνω σε στέρεους άξονες και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για όλο τον κόσμο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης έπεσαν κάτω από το μηδέν. Τους μήνες που ακολουθούν κρίνεται, πρόσθεσε, η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κρίνεται το μέλλον του τόπου και οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες.
Πηγή: skai.gr