Στο Αγαθονήσι ο Γ. Παπανδρέου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, ανέφερε τα ακόλουθα:

"Για πολλοστή φορά ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα ότι είναι αθεράπευτος οπαδός του λαϊκισμού και του μικροπολιτικού καιροσκοπισμού. Κάτι που δεν μας εκπλήσσει πια άλλωστε. Μόλις στις αρχές αυτής της εβδομάδας είδαμε με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Λονδίνο πώς μάχεται για τα εθνικά συμφέροντα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι Έλληνες ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν".Για φυγομαχία έναντι των τούρκικων παραβιάσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά, αλλά και για τη στάση της απέναντι στο πρόβλημα των μεταναστών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από το Αγαθονήσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε οτι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ποτέ την συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ για επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη υποδομών που έχουν τα ακριτικά νησιά, θέμα που υποσχέθηκε να επιλύσει ως πρωθυπουργός.



Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2009 αποβιβάστηκαν στο Αγαθονήσι 1.800 μετανάστες, για την περίθαλψη των οποίων υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός. Επεσήμαναν επίσης ότι οι μετανάστες δεν υποβάλλονται σε έλεγχο για μολυσματικές ασθένειες, αφού δεν υπάρχει νοσοκόμα.

Σύμφωνα με το Νομάρχη Δωδεκανήσου Γιώργο Μαχαιρίδη, τα χρήματα του προϋπολογισμού για τη περίθαλψη των λαθρομεταναστών εξαντλουνται το πρωτο τετραμηνο καθε έτους, ενω οι ντοπιοι εστιάτορες δεν τους παρέχουν φαγητο καθώς έχουν να ...πληρωθούν τρία χρόνια.
Πηγή: skai.gr