Στο δρόμο για τη Βουλή το χωροταξικό τουρισμού

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, το δρόμο για τη Βουλή παίρνει το σχέδιο νόμου για το νέο χωροταξικό σχεδιασμό του τουρισμού, που εγκρίθηκε απο την Κυβερνητική Επιτροπή.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, πρόκειται για μία μεγάλη μεταρρύθμιση που αναμορφώνει πλήρως την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. 

Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι ύστερα από πολλές δεκαετίες, η χώρα αποκτά ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό, απαραίτητο για την ορθολογική ανάπτυξη της, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσθεσε πως επιχειρεί ταυτόχρονα με συγκεκριμένες δράσεις να τονώσει τον τομέα που πλήττεται περισσότερο από την οικονομική ύφεση.

Πάντως, αρκετοί φορείς, μεταξύ των οποίων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, κάνουν λόγο για περαιτέρω τσιμεντοποίηση των τουριστικών περιοχών της χώρας και κυρίως των νησιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κρίτων Αρσένης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, προβλέπονται μαζικές προσφυγές στο ΣτΕ κατά του νέου χωροταξικού για τον τουρισμό.

Όπως είπε, πολλές απο τις διατάξεις του σχεδίου έχουν χαρακτηρισθεί απο νομικούς αντισυνταγματικές, ενώ προέτρεψε τους επιχειρηματίες να μην βιαστούν να επενδύσουν βασιζόμενοι σε αυτό το χωροταξικό, καθώς θα κινδυνεύσουν οι επενδύσεις τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση της οικονομίας και τα μέτρα, που έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο για το δανεισμό, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ότι "είναι σωστά και απαραίτητα", εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "θα δώσουν ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα, η οποία είναι βασικός μοχλός της οικονομίας".

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτηση για την οικονομία και το δανεισμό, στον οποίο έχει προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε ότι "το υπουργείο Οικονομίας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχωρήσαμε στο δανεισμό", προσθέτοντας ότι "αυτή τη στιγμή, η οικονομία παρουσιάζει λιγότερα προβλήματα απ' όσα φοβόμαστε" και εκτίμησε ότι "το σχέδιο, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα έχει αποτελέσματα".
Πηγή: skai.gr