Κλείσιμο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ

"Είμαστε υπέρ της πλήρους και ποιοτικής απασχόλησης και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων", τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά κατά την συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

"Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τη χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει και τη χώρα μας να γίνει άλλοθι για μετατροπές των εργασιακών συμβάσεων", υπογράμμισε η κ. Πετραλιά και σημείωσε ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ.

Τη συζήτηση ωστόσο επισκίασε η αντιπαράθεση που σημειώθηκε ανάμεσα στην κ. Πετραλιά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευάγγελου Αντώναρου, για τη δήλωσή του ότι η ΝΔ δε θα συμμετάσχει στη συζήτηση για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής, για την δεύτερη δικογραφία που αφορά την υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει στους βουλευτές της ΝΔ τη συνείδηση, τη γνώμη και τη ψήφο τους", είπε ο κ. Βενιζέλος.

"Είστε η μόνη αντιπολίτευση στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση για μικροκομματικά συμφέροντα και συντηρείτε την εκλογολογία και την εκτροπή", απάντησε η υπουργός Απασχόλησης.
Πηγή: skai.gr